Pyörämaailma XC Short Track (XCC) lauantaina 7.9.2024

Lauantaina ajetaan maailmancupeistakin tuttu lyhyen radan MTB kilpailu Pyörämaailma XCC!

XCC kilpailussa ajetaan sarjasta riippuen noin 10-20 minuuttia ja kilpailuun lähdetään yhteislähdöllä. Rata on helppoa kuntoradan pohjaa sekä Köykkyrin laskettelurinteen reunaa, jotka mahdollistavat hyvin ohituksia. XCC on myöskin erittäin yleisöystävällinen laji koska lyhyelle radalle näkyvyys on hyvä ja tapahtuu paljon. Lyhyempi kilpailumatka myös suosii hieman erilaisia ajajatyyppejä kuin pidemmät kilpailumatkat.

XCC toimii erittäin hyvänä tehoharjoituksena kaikille urheilijoille ja kuntoilijoille lajista riippumatta ja toki myös erinomaisena karstojen polttona Sunnuntain KempeleMTB:n XCM-kilpailua varten! 🙂

Rata:

XCC rata vanhemmille junioreille ja aikuisille on noin 1,3km pitkä. Rata kiertää Köykkyrin mäen päälle vasemmalta sivulta hiihtolatua pitkin ja laskee alas toista latu-uraa. Rata koukkaa metsäsaarekkeen kautta laskettelurinteelle, josta pienen koukun kautta alahiihtosillan yli. Sillankaiteen jälkeen käännytään tiukasti vasemmalle, ja kierretään alamännikössä lenkki, josta käännytään maaliin. Nuoremmat juniorit oikaisevat sinisten nuolien kohdilta ja kiertävät hieman lyhyemmän ja vähemmän nousumetrejä sisältävän radan.

Korkeusprofiili

Sarjat:

Juniorit M/N-U9…M/N-U19 ajavat ikäsarjoissaan.

Aikuisille Kilpasarjat ja kuntosarjat.

Kaikki sarjat lisenssivapaita!

Aikataulut:

Kisakanslia avautuu Pyrinnön majalla Lauantaina klo 11:00 ja sulkeutuu klo 13:00.

Osallistujainfo lyhyen radan ajajille klo 12 Pyrinnön majan edessä.

Osallistujainfo pitkän radan ajajille klo 13:45 Pyrinnön majan edessä.

XCC startit klo 12:30 alkaen ikäsarjajärjestyksessä nuorimmista aloittaen.

Jokaiselle lähdölle pidetään nimenhuuto lähtöjärjestelyn aikana.

Lähdöt ja sarjat:

Lähtöjä järjestellään tarvittaessa siten, että lähdöt ovat kutakuinkin tasavertaisia ja lähtöjen ajajamäärät ovat kilvanajon kannalta järkevät.

Lähtölistat:

Lähtölistat julkaistaan tähän.

Lyhyt rata:

Lähtö 1: U9, 2 kierrosta.

Lähtö 2: U11 ja N-U13, 3 kierrosta

Lähtö 3: M-U13, 4 kierrosta.

Lyhyen radan lähtöihin kuluu noin 60 minuuttia.

Pitkä rata, lähdöt aikaisintaan 14:00:

Tarkemmat tiedot tulossa!

Jokaisen lähdön lähtöjärjestelyt aloitetaan välittömästi edellisen lähdön startattua lähtöalueelta. Lähdöissä pidetään nimenhuuto välittömästi kun edellinen lähtö on päässyt liikkeelle, joten olkaa hyvissä ajoin paikalla.

Jokainen lähtö ajaa ilmoitetun määrän kierroksia, kierrokselta ulosliputtamisia ei ole. Jäljellä oleva kierrosmäärä ilmoitetaan kärjelle jokaiselta kierrokselta tultaessa. Jokainen ajaja huolehtii myös itse että ajaa oikean määrän kierroksia. Seuraava lähtö startataan liikkeelle vasta kun edellisen lähdön viimeinenkin ajaja on tullut maaliin ja ajanotto näyttää vihreää valoa.

XCC -radoilla harjoittelu kilpailulähtöjen aikana on ehdottoman kiellettyä kisasta hylkäämisen uhalla!

Tulokset:

Tulokset koostetusti PP Timingin sivuilla: http://pptiming.com/Tulospalvelu.php

Palkintojenjaot

Sarjojen palkintojenjaot ulkona lähtö/maalialueella sarjojen tulosten varmistuttua.

Lyhyen radan lähtöjen sarjat palkitaan koostetusti viimeisen lyhyen radan lähdön tulosten varmistumisen jälkeen. Kaikki osallistujat palkitaan.

Pitkän radan sarjojen palkintojenjako viimeisen lähdön tulosten varmistumisen jälkeen. Sarjojen kolme parasta palkitaan. Kaikki juniorisarjojen osallistujat palkitaan.

Kioski ja ruokailumahdollisuus

Lauantaina kisapaikalla on kioski, josta voi ostaa kahvia, virvokkeita ja pientä purtavaa. Maksuna käy käteinen tai MobilePay.