Osallistujainfo

Oulu Triathlon & Cycling ry järjestää kaikille avoimen maastopyörätapahtuman Kempeleen Köykkyrissä 7.9.2019. Osoite Pyrinnöntie 5, 90450 Kempele

Alla olevia ohjeita ja sääntöjä voidaan tarkentaa myöhemmin. Päivityksistä tiedotetaan näillä sivuilla ja sosiaalisessa mediassa tapahtumasivuilla, sekä myös paikan päällä ennen starttia. Osallistujia pyydetään huomioimaan, että tämän hetkiset reittikartat ovat ohjeellisia ja muutokset ovat mahdollisia.

Tapahtumakeskus ja ilmoittautuminen

Tapahtumakeskus sijaitsee Kempeleen Köykkyrissä, Pyrinnöntie 5, 90450 Kempele.

Pysäköintialueita on kaksi, P1 Pyrinnön majan läheisyydessä ja P2 Köykkyrin mäen takana. P2 -alueelta pääsee tapahtumakeskukseen Lehmikentäntien ja Pyrinnöntien pyörätietä pitkin. Kilpailureitin käyttäminen siirtymiseen on kielletty!

Pyrinnön majalla on kahvio, josta voi ostaa virvokkeita huokeaan hintaan.

Paikalla on myös Rush Racing esittelemässä ja myymässä Bioracerin upeita urheilutekstiileitä sekä Remankeli myymässä pyöräilyaiheisia kierrätyskoruja!
Varatkaa siis käteistä rahaa mukaan, varmuuden vuoksi. 🙂

WC:t ja osallistujien sauna- ja peseytymistilat löytyvät Pyrinnön majalta. Huomaa, että pukeutumis ja peseytymistilat ovat miehille ja naisille erilliset, mutta sauna on yhteissauna.

Tapahtumakanslia on Pyrinnön Majalla Köykkyrissä. Osallistujat noutavat osallistujanumerot kansliasta viimeistään 30 minuuttia ennen omaa lähtöä. 5 minuuttia ennen lähtöä pidetään info, missä tiedotetaan viimeisimmät asiat.

Alueen kartta

Tapahtuma-alue

Pysäköinti

Pyrinnön majalla on isot parkkipaikat, joskin niitä ei ole pyörätapahtumalle varattu. Toinen parkkipaikka sijaitsee Köykkyrin mäen takana, ks. Kartta.

Osallistumismaksu

Aikuiset 25 euroa.

Juniorisarjat 5 euroa.

– M/N8 ja M/N10 sarjoihin saattaja ilmaiseksi mukaan ilman numerolappua. Saattajan ei tarvitse ilmoittautua kilpailuun erikseen.

Ajanotto

Tapahtumassa on käytössä sähköinen RFID-ajanotto

Huoltopisteet

Huoltopisteitä on 36 km:n matkalla 2 kpl (12km ja 24km), 24 km:n matkalla 1 kpl (12km). Maalissa on myös juomahuolto. Huoltopisteillä ja maalissa on tarjolla urheilujuomaa ja vettä.

Omahuoltopiste on lähtö/maalialueella, minne järjestetään pulloja varten pöytä. Lisäksi roskausalue on pururadan varrella. ks. kartta.

Kannustajien huoltopiste sijaitsee Pyrinnön majalla, jossa tarjolla kahvia, pullaa ja muita virvokkeita.

Ensiapu

Tapahtuman ensiavun hoitaa Pihlajalinna (https://www.pihlajalinna.fi). Lääkäri, fysio ja hoitaja tulevat paikalle kenttäsairaalan kanssa. 

Sarjat ja matkat

Pyöränä käy kaikki lihasvoimin liikkuvat maastopyörät ja fatbiket. Sähköavusteiset pyörät eivät ole sallittuja maanomistajien lupaehtojen mukaisesti.

Yleinen sarja: miehet / naiset: noin 36km.

Kuntosarja: miehet / naiset: noin 24km.

M18, N18, M16 ja N16 ajavat 2 aikuisten kierrosta matkan ollessa noin 24km.

M14, N14, M12 ja N12 ajavat yhden 12km kierroksen.

Juniorisarjat:
Pojat: M-10, M-8: yksi noin 6km kierros
Tytöt: N-10, N-8: yksi noin 6km kierros

Juniorisarjat syntymävuoden mukaisesti seuraavat:

M/N-8 (U9) 2011 ja myöhemmin syntyneet
M/N-10 (U11) 2009 ja 2010
M/N-12 (U13) 2007 ja 2008
M/N-14 (U15) 2005 ja 2006
M/N-16 (U17) 2003 ja 2004
M/N-18 (Juniors) 2001 ja 2002

Lähdöt

Juniorilähtö klo 11:00: M-10, N-10, M-8 ja N-8.

Huom! Saattajat huolehtivat etteivät häiritse muiden kilpailijoiden suorituksia.

Päälähtö klo 12:00: Miehet, Naiset, Kuntosarja, M-18, N-18, M-16, N-16, M-14, N-14, M-12, N-12.

Palkinnot

Juniorilähdössä kaikki osallistujat palkitaan maaliin tullessa.

Päälähdön palkintojenjako kilpailun jälkeen, kun viimeinen osallistuja on tullut maaliin. Kellonaika ja paikka tiedotetaan kisan aikana.

Osallistujanumerot

Osallistujanumerot lunastetaan kisakansliasta tapahtumapäivänä ennen tapahtuman alkua. Numero kiinnitetään ohjaustankoon nippusiteillä.

Kypäräpakko

Jokaisella osallistujalla on oltava kypärä päässä tapahtumassa! Myös jarrujen tulee olla kunnossa!

Vakuutukset

Osanottajat osallistuvat tapahtumaan omalla vastuulla. Osanottajia pyydetään huolehtimaan itse henkilökohtaisesta vakuutusturvastaan. Jokainen ajaja on velvollinen auttamaan loukkaantunutta.

Reittitiedot

Reitti kiertää Kempeleen Köykkyrin, Metsärinteen ja Kokkokankaan alueen polkuja. Reitti on pääosin hiekkapohjaista nopeaa singletrackia. Reitti hyödyntää myös Köykkyrinmäen ja harjun korkeuseroja.

Tapahtuma ajetaan yleisillä poluilla ja pururadoilla. Pururadoilla ja leveillä väylillä on käytettävä uran oikeaa reunaa mikäli mahdollista. Mutkat ja risteykset pyritään merkitsemään mahdollisimman hyvin merkein, nauhoin ja maalauksin mutta 100% sulkemisia ei ole. Vastuu reitillä pysymisessä on kilpailijalla itsellään.

Vaikka alueen muita käyttäjiä tiedotetaan tapahtumasta, ovat kohtaamiset ulkopuolisten kanssa mahdollisia. Täten jokainen osallistuja on velvoitettu tarkkaavaisuuteen ja äänen käyttöön maastossa tapahtuman aikana oman ja muiden turvallisuuden vuoksi.

Aikataulu

  • 08:30 Tapahtuma kanslia avautuu, osallistujanumeroiden jako alkaa
  • 11:00 Juniorilähtö
  • 12:00 Päälähtö
  • 13:30 Arvioitu päälähdön voittajan maaliintulo
  • 15:00 Palkintojen jako

WC ja peseytyminen

WC ja saunatilat löytyvät Pyrinnön majalta. Pukeutumis- ja suihkutilat on miehille ja naisille erilliset. Sauna on yhteissauna miehille ja naisille.

Pyöränpesumahdollisuudesta tiedotetaan erikseen.