Osallistujainfo

Oulu Triathlon & Cycling ry järjestää kaikille avoimen maastopyörätapahtuman Kempeleen Köykkyrissä 5.9.2020. Osoite Pyrinnöntie 5, 90450 Kempele

Alla olevia ohjeita ja sääntöjä voidaan tarkentaa myöhemmin. Päivityksistä tiedotetaan näillä sivuilla ja sosiaalisessa mediassa tapahtumasivuilla, sekä myös paikan päällä ennen starttia. Osallistujia pyydetään huomioimaan, että tämän hetkiset reittikartat ovat ohjeellisia ja muutokset ovat mahdollisia.

Koronaohje!

Tapahtumassa noudatetaan THL:n ja STM:n ohjeistuksia soveltuvin osin. Maalaisjärjen käyttö osallistujilla on toivottavaa.

Tulkaa paikalle vain terveinä, niistämiset ja syljeskelyt paperiin tai omaan hihaan. Mikäli sairastut ennen tapahtumaa, ota yhteys järjestäjään, info@kempelemtb.com.

Pitäkää lähtö- ja maalialueella turvavälit ja välttäkää fyysisiä kontakteja kanssa-ajajien kanssa. Tapahtumapaikalla on tarjolla käsienpesupiste (Pyrinnön maja) sekä käsidesiä (kioski ja kisakanslia). Kertakäyttöisiä hengityssuojia on myös tarjolla. Katsojien ja huoltajien tulee pysyä lähtö/maalialueen ulkopuolella.

Lähtöalueella on AVI:n ohjeistuksen mukaisesti lähtöruudukko turvavälien takaamiseksi lähtöjen aikana. Jokainen on velvoitettu etsimään itselleen oma vapaa lähtöruutu, väleihin ei tungetella!

Juniorilähtöjen ajajat ryhmittäytyvät lähtöruudukoihin sarjoittain järjestäjän ohjeiden mukaisesti.

Päälähdössä M/N16 ja M/N18 -sarjoille on oma lähtöruudukkonsa sivussa. M/N Yleinen ja M/N Kunto ryhmittäytyvät isoon ruudukkoon. Kolme ensimmäistä riviä on varattu Yleisten sarjojen oletetuille kärkiajajille.

Tapahtumakeskus ja ilmoittautuminen

Tapahtumakeskus sijaitsee Kempeleen Köykkyrissä, Pyrinnöntie 5, 90450 Kempele.

Pysäköintialueita on kaksi, P1 Pyrinnön majan läheisyydessä ja P2 Köykkyrin mäen takana. P2 -alueelta pääsee tapahtumakeskukseen Lehmikentäntien ja Pyrinnöntien pyörätietä pitkin. Kilpailureitin käyttäminen siirtymiseen on kielletty!

WC:t ja osallistujien sauna- ja peseytymistilat löytyvät Pyrinnön majalta. Huomaa, että pukeutumis- ja peseytymistilat ovat miehille ja naisille erilliset, mutta sauna on yhteissauna.

Tapahtumakanslia on Pyrinnön Majalla Köykkyrissä. Osallistujat noutavat osallistujanumerot kansliasta viimeistään 30 minuuttia ennen omaa lähtöä. 5 minuuttia ennen lähtöä pidetään info, missä tiedotetaan viimeisimmät asiat.

Alueen kartta

Pysäköinti

Pyrinnön majalla on isot parkkipaikat, joskin niitä ei ole pyörätapahtumalle varattu. Toinen parkkipaikka sijaitsee Köykkyrin mäen takana, ks. Kartta.

Osallistumismaksu

Aikuiset xx euroa.

Juniorisarjat xx euroa.

– M/N8 ja M/N10 sarjoihin saattaja ilmaiseksi mukaan ilman numerolappua. Saattajan ei tarvitse ilmoittautua kilpailuun erikseen.

Ajanotto

Tapahtumassa on käytössä sähköinen RFID-ajanotto

Huoltopisteet

Huoltopisteitä on 36 km:n matkalla 2 kpl (12km ja 24km), 24 km:n matkalla 1 kpl (12km). Maalissa on myös juomahuolto. Huoltopisteillä ja maalissa on tarjolla urheilujuomaa ja vettä.

Omahuoltopiste on lähtö/maalialueella, minne järjestetään pulloja varten pöytä. Lisäksi roskausalue on pururadan varrella. ks. kartta.

Kannustajien huoltopiste sijaitsee Pyrinnön majalla, jossa tarjolla kahvia, pullaa ja muita virvokkeita.

Ensiapu

Tapahtuman ensiavun hoitaa Terveystalo. Lääkäri, fysio ja hoitaja tulevat paikalle kenttäsairaalan kanssa. 

Sarjat ja matkat

Pyöränä käy kaikki lihasvoimin liikkuvat maastopyörät ja fatbiket. Sähköavusteiset pyörät eivät ole sallittuja maanomistajien lupaehtojen mukaisesti.

Sarjat ja matkat selviää “Sarjat ja Matkat” -sivulta

Lähdöt

6km Juniorilähtö: M-10, N-10, M-8 ja N-8.

Huom! Saattajat huolehtivat etteivät häiritse muiden kilpailijoiden suorituksia.

12km Juniorilähtö: M-14, N-14, M-12, N-12.

Päälähtö: Miehet, Naiset, Kuntosarja, M-18, N-18, M-16, N-16.

Aikataulut selviää “Aikataulu” -sivulta

Palkinnot ja Palkintojenjaot

6km juniorilähdössä kaikki osallistujat palkitaan heti maaliin tullessaan.

Muiden sarjojen palkintojenjaot suoritetaan tulosten varmistuttua matkoittain.

12v-18v -sarjojen kaikki osallistujat palkitaan.

M/N Yleisissä sarjoissa palkitaan kolme parasta.

M/N Kuntosarjoissa arvontapalkinnot osallistujien kesken.

Osallistujanumerot

Osallistujanumerot lunastetaan kisakansliasta tapahtumapäivänä ennen tapahtuman alkua. Lähtölistat myös kisakanslian seinällä.

Numerolaput saa pitää muistona itsellä tapahtuman jälkeen.

Numero kiinnitetään ohjaustankoon nippusiteillä, siten että numerolappu on selvästi luettavissa edestäpäin. Lappua ei saa taittaa, leikata tai muuten muokata!

Kypäräpakko

Jokaisella osallistujalla on oltava kypärä päässä tapahtumassa! Myös jarrujen tulee olla kunnossa!

Vakuutukset

Osanottajat osallistuvat tapahtumaan omalla vastuulla. Osanottajia pyydetään huolehtimaan itse henkilökohtaisesta vakuutusturvastaan. Jokainen ajaja on velvollinen auttamaan loukkaantunutta.

Reittitiedot

Reitti kiertää Kempeleen Köykkyrin, Metsärinteen ja Kokkokankaan alueen polkuja. Reitti on pääosin hiekkapohjaista nopeaa singletrackia. Reitti hyödyntää myös Köykkyrinmäen ja harjun korkeuseroja.

Tapahtuma ajetaan yleisillä poluilla ja pururadoilla. Pururadoilla ja leveillä väylillä on käytettävä uran oikeaa reunaa mikäli mahdollista. Mutkat ja risteykset pyritään merkitsemään mahdollisimman hyvin merkein, nauhoin ja maalauksin mutta 100% sulkemisia ei ole. Vastuu reitillä pysymisessä on kilpailijalla itsellään.

Vaikka alueen muita käyttäjiä tiedotetaan tapahtumasta, ovat kohtaamiset ulkopuolisten kanssa mahdollisia. Täten jokainen osallistuja on velvoitettu tarkkaavaisuuteen ja äänen käyttöön maastossa tapahtuman aikana oman ja muiden turvallisuuden vuoksi.

WC ja peseytyminen

WC ja saunatilat löytyvät Pyrinnön majalta. Pukeutumis- ja suihkutilat on miehille ja naisille erilliset. Sauna on yhteissauna miehille ja naisille.

Pyöränpesumahdollisuudesta tiedotetaan erikseen.