Pyörä-Suvala XC Short Track (XCC) lauantaina 10.9.2022

Lajiesittely:

XCC (Short Track) – XCC kilpailussa ajetaan yhteislähdöllä perinteistä XCO-rataa selkeästi lyhyempää rataa. Kilpailun kesto aikuisten sarjoissa on usein 20 minuuttia. XCC kilpailuun lähdetään yhteislähdöllä. Rata tulisi olla rakennettu niin että siinä on halutessa ja kykyjen riittäessä helppo tehdä ohituksia. XCC on nykyisin myös osa XCO-maailmancup sarjaa. XCC-lähdöt ajetaan maailmancupissa XCO-kisaa edeltävänä päivänä ja sen tulosten perusteella määritellään lähtöpaikat XCO-kilpailuun. XCC – on myöskin erittäin yleisöystävällinen laji. Lyhyessä kilpailussa tapahtuu paljon. Lyhyempi kilpailumatka myös suosii hieman erilaisia ajajatyyppejä kuin pidemmät kilpailumatkat.

XCC toimii erittäin hyvänä karstojen polttona Sunnuntain KempeleMTB XCM-kilpailua varten! 🙂

Rata:

XC Short Track (XCC) on vauhdikas ja intensiivinen maastopyöräilylaji, joka ajetaan 1-1,5km pituisella teknisesti helpolla radalla kierroksen keston ollessa noin 2-3 minuuttia. Nuoremmat juniorit kiertävät hieman lyhyemmän ja vähemmän nousumetrejä sisältävän radan.

Rata hyödyntää Köykkyrin mäkeä sekä maratonin lähtö/maalialuetta.

Ratakartta löytyy täältä!

Päivitys 17.5.2021: Maastopyöräilyn Suomen Cupin sääntöjen mukaisesti XCO/XCE/XCC ajetaan aikuisissa ikäsarjojen sijaan kategorioissa. Kaikki kategoriat, paitsi Harraste ovat lisenssinalaisia. Kategoria valitaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Juniorit M/N-U9…M/N-U17 ajavat ikäsarjoissaan.

Sarjat:

Lisenssinalaiset sarjat: M/N Elite, M/N Kat2, (M/N-U19, mikäli elitessä)

Lisenssivapaat sarjat: M/N Harraste

Juniorisarjat: M/N-U9 – M/N-U19

Aikataulut:

Kisakanslia avautuu Pyrinnön majalla Lauantaina klo 11:00 ja sulkeutuu klo 13:00.

XCC startit klo12:30 alkaen ikäsarjajärjestyksessä nuorimmista aloittaen.

Lähdöt ja sarjat:

Lähtöjä järjestellään tarvittaessa siten, että lähdöt ovat kutakuinkin tasavertaisia ja lähtöjen ajajamäärät ovat kilvanajon kannalta järkevät.

Lähtölistat:

https://my.raceresult.com/217878/participants

Lyhyt rata:

Lähtö 1: U9, 2 kierrosta.

Lähtö 2: U11 ja N-U13, 3 kierrosta

Lähtö 3: M-U13, 4 kierrosta.

Lyhyen radan lähtöihin kuluu noin 60 minuuttia.

Pitkä rata, lähdöt aikaisintaan 13:45:

Lähtö 1: N-U15, N-U17, N-U19, N-kat2 ja N-harraste, 4 kierrosta.

Lähtö 2: M-U15, M-U17 ja M-harraste, 5 kierrosta.

Lähtö 3: M-U19, N-Elite, M-kat2, 6 kierrosta.

Lähtö 4: M-Elite, 7 kierrosta. 

Jokaisen lähdön lähtöjärjestelyt aloitetaan välittömästi edellisen lähdön startattua lähtöalueelta. Lähdöissä pidetään nimenhuuto välittömästi kun edellinen lähtö on päässyt liikkeelle, joten olkaa hyvissäajoin paikalla.

Jokainen lähtö ajaa ilmoitetun määrän kierroksia, kierrokselta ulosliputtamisia ei ole. Jäljellä oleva kierrosmäärä ilmoitetaan kärjelle jokaiselta kierrokselta tultaessa. Jokainen ajaja huolehtii myös itse että ajaa oikean määrän kierroksia. Seuraava lähtö startataan liikkeelle vasta kun edellisen lähdön viimeinenkin ajaja on tullut maaliin ja ajanotto näyttää vihreää valoa.

XCC -radoilla harjoittelu kilpailulähtöjen aikana on ehdottoman kiellettyä kisasta hylkäämisen uhalla!

Tulokset:

Tulokset koostetusti PP Timingin sivuilla: http://pptiming.com/Tulospalvelu.php

Palkintojenjaot

Sarjojen palkintojenjaot ulkona lähtö/maalialueella sarjojen tulosten varmistuttua.

Lyhyen radan lähtöjen sarjat palkitaan koostetusti viimeisen lyhyen radan lähdön tulosten varmistumisen jälkeen. Kaikki osallistujat palkitaan.

Pitkän radan sarjojen palkintojenjako viimeisen lähdön tulosten varmistumisen jälkeen. Kategorioiden kolme parasta palkitaan. Kaikki juniorisarjojen osallistujat palkitaan.

Kioski ja ruokailumahdollisuus

Lauantaina kisapaikalla  on kioski, josta voi ostaa kahvia, virvokkeita ja pientä purtavaa. Maksuna käy käteinen tai MobilePay.

Kilpailijoilla ja huoltajilla on mahdollisuus buffet-ruokailuun Zempissä sijaitsevassa Ravintola Bouliksessa edulliseen sopimushintaan.

Buffet-ruokailu on tarjolla klo 13:30-16:30.

Ruokailuun ilmoittaudutaan ennakkoon tällä lomakkeella, jotta ravintola osaa varautua ruokailijamääriin. Ennakkoilmoittautuminen ruokailuun päättyy Maanantaina 5.9. klo 22:00.

Juniorisarjat vuonna 2022 syntymävuoden mukaisesti seuraavat:

M/N-U9 2014 ja myöhemmin syntyneet
M/N-U11 2012 ja 2013
M/N-U13 2010 ja 2011
M/N-U15 2008 ja 2009
M/N-U17 2006 ja 2007
M/N-U19 2004 ja 2005