XC Short Track -reitti

Short track -reitit ovat Köykkyrin hiihtostadionin ja mäen välisellä alueella.

Nuorimmat U9-U13 sarjat ajavat lyhyttä rataa.

Vanhemmat juniorit, U15-> ja aikuiset ajavat pitkää rataa.

XC Maraton reitti

Vuoden 2022 tapahtuman reitti hyödyntää Kempeleen maastoliikuntareitistöä sekä aiemmista vuosista tuttuja polkuja. Uuttakin polkua on tarjolla mukavasti.

Pitkän maratonreitin pituus on noin 30km. Pitkän reitin GPS-jälki päivitetty 4.9.2022!

Pitkän reitin lähtöjen alkuluuppina noustaan suoraan Köykkyrin mäen legendaariset serpentiinit, jonka jälkeen lähdetään hiihtolatupohjaa pitkin kohti ensimmäisiä polkuja pistäytyen tutuilla kuoppapoluilla, nyt toiseen suuntaan. Metsään päästyä seurataan tuttuja hienoja neulaspolkuja maastoliikuntareitille, jota pitkin kuljetaan aina Köykkyriin asti. Maastoliikuntareitistön polut tarjoavat hienoja kangaspolkuja sekä muutamia pitkospuita aina Marjakammille asti. Marjakammin jälkeen on vuorossa Marjasuon pumppaamo, tässä saa yläkropankin veren kiertämään 🙂

Pumppaamon jälkeen on vuorossa 1km mittaiset pitkospuut, jonka päässä on järjestäjän tarjoama huoltopiste. Huoltopisteeltä kaasutellaan takaisin Köykkyriin, jossa noustaan takaa vsenta uraa mäki ylös sillan alitse ja lasketellaan eturinteelle serpentiininousuun. Nousun päältä siirrytään vasenta uraa alas ja koukataan tiukka vasen-oikea puusillalle, josta alas kohti hiihtobaanaa ja Kokkokankaan osiota. Kokkokankaan osiolla on muutamia siltoja sekä pitkoksia, joissa on syytä olla tarkkana. Kokkokankaan perältä ajetaan polkuja ja hiihtobaanaa pitkin takaisin Köykkyriin ja maaliin. Uudelle kierrokselle lähdetään nousten hiihtobaanaa pitkin, ei eturinteen serpentiineihin.

Ensimmäiset noin 20km kuljetaan Kempeleen maastoliikuntareitistöä pitkin palaten takaisin Köykkyrin mäelle, josta lähdetään Kokkokankaan kierrokselle.

Lyhyt reitti on on pitkän reitin Kokkokankaan kierros, pituudeltaan noin 9km.

18km kilpailijat nousevat Köykkyrin hiihtobaanaa, kunnes mäen päällä 18km reitti jatkaa suoraan eteenpäin ja 30km reitti taittuu alamäkeen oikealle (sininen katkoviiva).

9km kilpailijat nousevat samaa reittiä hiihtobaanaa frisbeegolf-heittopaikalle asti, josta taitetaan oikealle ja kierretään mäki polkua pitkin mäen taakse. (sininen viiva) Mäen takana noustaan vasemmanpuoleista uraa melkein sillalle, josta taitetaan 180 astetta viereiselle uralle ja jatketaan hiihtobaanaa kohti.

Reittien gpx tiedostot ladattavissa tästä:

KempeleMTB2022-pitka-2

KempeleMTB2022-lyhyt

Reitit karttapohjalla:

Reittimerkinnät ja muut huomiot

Tapahtuma ajetaan yleisillä poluilla ja pururadoilla. Pururadoilla ja leveillä väylillä on käytettävä uran oikeaa reunaa mikäli mahdollista. Mutkat ja risteykset pyritään merkitsemään mahdollisimman hyvin reittimerkein ja nauhoin, mutta 100% sulkemisia ei ole. Pitkospuilla ja silloilla edellytetään ajajilta varovaisuutta, koska ne voivat olla märkinä liukkaita.

Reittimerkinnät:

Nuoli, käytetään risteyksissä ja mutkissa opastamaan oikeaan suuntaan.

Ennakkonuoli, noin 10-20m ennen risteystä tai mutkaa.

Väärä suunta, älä jatka tänne!

Silta:

Pitkospuut:

Huomio! Edessä 10-20m päässä yllätyksiä, siltoja tai muuta tarkkaavaisuutta vaativaa.

Vastuu reitillä pysymisessä on kilpailijalla itsellään.

Vaikka alueen muita käyttäjiä tiedotetaan tapahtumasta, on kohtaamiset ulkopuolisten kanssa mahdollisia.

Täten jokainen osallistuja on velvoitettu tarkkaavaisuuteen ja äänen käyttöön maastossa suorituksen aikana oman ja muiden turvallisuuden vuoksi.